| Реєстрація | Вхід П`ятниця, 26.04.2024, 18:54

Полтавський дошкільний навчальний заклад 

(ясла - сад) № 65

«Школа здоров'я»

Вхід
Час та дата
26.04.2024
Загрузка ...
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
З якого віку дитина повинна відвідувати дитячий садок?
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Випадкове фото
Погода
Головна » 2020 » Грудень » 4 » Міжнародний день людей з обмеженими можливостями
12:54
Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

Щороку 03 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

     Так сталося, адже на їх місці могла би опинитися будь-яка інша людина. І для них не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, адже ми всі рівні.

     Педагоги ПДНЗ (ясла-садок) №65 «Школа здоровя» активно долучилися до проведення заходів,  які присвячені цій даті. В усіх групах провели тематичні заняття «Ми різні – ми рівні», «В колі людської турботи», «Однаковими бути нам не обов’язково», «Поділися добротою», хвилинки милосердя «У світі бракує на всіх доброти»; ігри: «Сліпа довіра», «Глухий і німий», «Шість відчуттів», музичну розвагу «Відкриймо серце для добра»,  бесіди,  дискусії, обговорення проблемних ситуацій  з дітьми   про людей з обмеженими можливостями. Діти переглянули відео-заняття  «Уроки доброти з тітонькою Совою», мультиплікаційні фільми «Мій братик з Місяця», «Соловейко з одним крилом», виготовили плакат «Сердечка добрих побажань», де висловили свої щирі вітання та пропозиції дружби і співпраці дітям з обмеженими можливостями. 

     Під час проведення всіх заходів педагоги  закладу доводили до свідомості дітей, що таких людей зазвичай називають людьми з особливими потребами. Однак попри свої недуги - прив’язаність до візка, відсутність слуху чи зору - вони демонструють світові свої надможливі здібності і стають для абсолютно здорових громадян прикладом мужності та рішучості, займають активну життєву позицію. Педагоги пояснювали нашим вихованцям, що таке толерантність , якими рисами повинна володіти толерантна людина, і яке відношення вона має у спілкуванні з людьми з обмеженими можливостями, звертали увагу на розуміння проблем і потреб інших людей.

     Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями, і вони потребують допомоги і уваги.

    Педагогічний колектив нашого закладу висловлює вдячність всім, хто опікується долею людей з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

     Нехай ваша щоденна турбота допомагає мужнім людям забувати про труднощі, а їх серця наповнюються теплотою і впевненістю в завтрашньому дні.

                                                                     

                                              

Переглядів: 165 | Додав: dmz65pl | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші групи
Корисні посилання
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Локошко Д.А. © 2024-2015
Зробити безкоштовний сайт з uCoz